Cabinet Stomatologic
Dr. Irina Alexandru

Dr. Irina Alexandru

telefon: 0754 523 624

email: inodent.ro@gmail.com

adresa: Bdul Octavian Goga Nr 21, Bucuresti

Etape implant dentar? Variante rapide?


Tratamentele cu implanturi dentare dureaza, de obicei, in jur de 6-12 luni. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca este o operatie complexa, in care osul dumneavoastra trebuie sa integreze si sa se solidifice in jurul implantului.

Etapele de implantare

Evaluare si tratament initial: Foarte multi, din cei interesati de durata unui tratament cu implanturi dentare, neglijeaza aceasta etapa care este foarte importanta. Doar in urma evaluarii clinice se poate decide ce plan se aplica, care sunt etapele cele mai potrivite, si cat va dura tot tratamentul. De asemenea, se intampla de cele mai multe ori ca inainte de inceperea propriu zisa a tratamentului cu implanturi sa fie nevoie de alte interventii: extractii, curatarea infectiilor de la radacinile dintilor. Ca regula de baza orice infectie trebuie inlaturata si zona trebuie sa se vindece inainte de inserarea implanturilor. Aceaste etape preliminare pot duce la prelungirea timpului total al tratamentului.

Inserarea implanturilor (1 h): Inserarea implanturilor dureaza, de regula, o singura ora. Se pot pune implanturile chiar in aceeasi sedinta cu extractiile daca zona este pregatita si curata. Dupa inserarea implantului se pot realiza niste lucrari provizorii (nu foarte estetice, dar suficiente pentru a masca lipsa dintelui) care pot fi purtate pana la realizarea lucrarii finale.

Integrarea implanturilor (4-6 luni):In timpul procesului de osteointegrare se creeaza tesut osos in jurul implantului. Acest tesut va conferi stabilitatea ulterioara a implantului. Practic, tesutul osos se intercaleaza cu striatiile implantului formand un fel de sudura. Acest lucru este facilitat de materialul folosit in implanturi: titanul.

Realizarea lucrarii protetice (10 zile): Realizarea lucrarii protetetice se poate abia dupa ce se integreaza implantul si dupa ce se verifica stabilitatea acestora. Deoarece cerintele estetice si functionale sunt maxime este nevoie de mai multe probe in care lucrarea va fi adaptata fiecarui pacient. Acest lucru se face in colaborare cu un laborator de tehnica dentara si aceasta etapa poate dura mai mult de o saptamana in care sunt necesare cateva vizite in cabinet.

Implant dentar rapid

In cazurile de edentatie totala pe o arcada (nu mai este nici un dinte, sau cei existenti nu mai sunt viabili) se pot realiza lucrari rapide pe implanturi. Aceste lucrari, pe 6 implanturi (all on six), au o stabilitate sporita datorita unghiului de implantare si permit realizare unei proteze fixe care sa fie instalata rapid.

Nu toate implanturile sunt potrivite pentru acest gen de interventie. Un implant special conceput pentru lucrarile rapide Fast &Fixed este implantul Bredent fabricat in Germania. Oferta de 400 de euro din clinica INODent o puteti analiza in pagina dedicata implanturilor Bredent.

Mesaje și întrebări


Sună acum