Cabinet Stomatologic
Dr. Irina Alexandru

Dr. Irina Alexandru

telefon: 0754 523 624

email: inodent.ro@gmail.com

adresa: Bdul Octavian Goga Nr 21, Bucuresti

Scurtă istorie a implanturilor dentare


Încă din anul 600 d.Hr, maiașii înlocuiau dinții lipsă prin implantarea unor pietre, scoici, sau bucăți de jad în maxilar, și, conform arheologilor, unele dintre aceste implanturi dentare primitive de fapt au fuzionat cu maxilarul.

În istoria modernă, în 1952, un profesor chirurg numit Per-Ingvar Branemark a încercat să elimine un dispozitiv din titan instalat în maxilarul unui pacient pentru a studia vindecarea oaselor. Titanul însă fuzionase cu osul, iar acum știm că acest fenomen natural se numește osteointegrare. Branemark a continuat munca cu osteointegrarea punând implanturi de titan unui pacient care a avut diformități ale maxilarului grave. Pacientul, Gosta Larsson, a fost primul pacient căruia i-au fost montate implanturi dentare de titan.

Un implant tipic constă dintr-un șurub de titan (care seamănă cu o rădăcină dinte), cu o suprafață rugoasă sau netedă. Majoritatea implanturilor dentare sunt realizate din titan pur comercial, care este disponibil în patru clase în funcție de cantitatea de carbon, azot, oxigen și fier conținute. In cabinetul nostru folosim implanturi Alpha Bio sau implanturi Bredent.

[1] https://dentalimplants.com/history-of-dental-implants.php
[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Dental_implant#History

Mesaje și întrebări


Sună acum