Cabinet Stomatologic
Dr. Irina Alexandru

Dr. Irina Alexandru

telefon: 0754 523 624

email: inodent.ro@gmail.com

adresa: Bdul Octavian Goga Nr 21, Bucuresti

Ce se poate întâmpla când lipsește un dinte?


Amânarea înlocuirii dinților lipsă poate face tratamentul mai complicat și mai costisitor. Osul maxilar intră intr-un proces de resorbție, dinții adiacenți incep și ei sa se miște, iar intreaga gură este afectată. Toate pentru că un dinte a dispărut și nu este înlocuit la timp.

Primul lucru care se poate întâmpla atunci când un dinte dispare este migrația, sau mișcarea nedorită, a dinților adiacenți. Atunci când există un decalaj în alinierea dinților, dinții din apropierea găurii încep să se încline înainte și se deplasează spre partea din față a gurii. În plus față de aspectul inestetic, migrația poate crea dificultăți în menținerea unei bune igiene orale. Igiena orala deficitară duce la aparitia bolilor gingivale și a cariilor dentare.

In al doilea rand, dintele opus dintelui lipsă, poate începe să iasa din gingie (supraerupție). Acest lucru se întâmplă deoarece "partenerul" dintelui lipsa de pe maxilarul opus nu mai are nimic care sa i se opuna atunci când gura este închisă. Acest lucru poate cauza mai defecte ale mșscăturii si expunerea radăcinilor dintelui lui "partenere". Când rădăcinile sunt expuse, un dinte este mult mai sensibil la apariția cariilor, mai ales în cazul în care gingiile nu sunt sănătoase.

După începerea pierderea dintilor, problemele dentare vor continua să se apară în cazul în care nu sunt tratate în mod corespunzător și rapid. Pe măsura ce dintii din apropiere sunt slăbiti de boli ei vor începe să cadă de asemenea. Foarte curând va incepe procesul natural de resorbție a osului de sub dinții lipsă. Osul este un țesut viu care are nevoie de stimulare constantă pentru a isi menține volumul și densitatea. Pierderea de masă osoasă destabilizează structura maxilarului si poate duce la un aspect prematur de imbatranire. În cele din urmă, întreaga gura este afectată. Toate pentru că un dinte a dispărut.

Implanturile dentare sunt cea mai bună soluție pentru a opri progresia problemelor cauzate de pierderea dinților. Implanturile dentare sunt introduse direct în osul maxilar si ele fuzionează cu osul maxilar intr-un proces numit osteointegrare. Acest proces previne pierderea de masa osoasă și stabilizează mușcătura. Partea bună este că un dinte sau mai multi dinți pot fi înlocuiți cu implanturi dentare. Cu toate acestea, cu cat așteptați mai mult, cu atât mai complicat și costisitor va fi tratamentul cu implanturi dentare.

[1] http://www.efp.org/public/dental-implants.html

Mesaje și întrebări


Sună acum